Читај ми!

Удовичић: Србија препознаје значај и улогу младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић поручио је, у обраћању у Скупштини Уједињених нација, да Србија препознаје улогу и значај младих у друштву. Незапосленост младих један је од највећих изазова, каже Удовичић и истиче да је Србија посвећена том проблему.

Вања Удовичић је нагласио да Министарство омладине и спорта има одличну сарадњу са организацијама младих, са којима је покренуло разне пројекте, али да многи изазови тек предстоје, а један од највећих свакако је незапосленост младих, преноси Танјуг.

"Млади су наша садашњост и будућност, ресурс иновација и покретачка снага развој. Влада је доста урадила у пољу омладинске политике у претходном периоду, уз подршку младих из невладиних и кровних организација донета је Национална стратегија за младе и Акциони план за спровођење исте", рекао је Удовичић поводом 20. годишњице Светског програма акције за младе.

Додао је да су успостављени основни механизми за активно учешће младих у друштву кроз рад Савета за младе, канцеларија за младе на локалном нивоу, отварање омладинских клубова и волонтерских сервиса.

Министар је истакао да је поражавајући податак да се Србија, према последњем извештају Светског економског форума, налази на самом дну лествице земаља које имају способност да своје таленте задрже у земљи и привуку нове.

"То је оно што желимо и морамо да променимо. Нисам дошао овде како бих говорио искључиво о томе шта смо урадили у претходном периоду. Напротив, осећам да у прошлости није урађено довољно значајних ствари за младе и као министар омладине и спорта желим то да променим. Наставићемо да радимо у истом правцу, али нам је потребна подршка", каже Удовичић.

Према његовим речима, Министарство омладине и спорта идентификовало је проблеме и предузети су кораци за њихово решавање. Нагласио је да се посвећеност Владе Србије и Министарства на остваривању још бољих резултата на овом пољу не сме доводити у питање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи