Читај ми!

Срби обишли гробље у Јужној Митровици

Неколико стотина Срба посетило је гробље у јужном делу Косовске Митровице. Срби су до гробља, које је оскрнављено минулих година, стигли организовано у аутобусима, али и приватним возилима. Инцидената није било.

Тек понеки читав споменик, гробови оскрнављени, бисте однете - то је слика која је и ове године дочекала оне који су дошли да упале свеће за покој душа преминулих рођака и пријатељa.

Срби су овога пута на гробљу у јужном делу Митровице затекли и раднике који раде на обнови тамошње капеле која је била оскрнављена.

Протојереј ставрофор Милија Арсовић рекао је Танјугу да је обнову ове капеле финансирала турска амбасада на Косову и да се ради о пројекту међународне организације ИОМ.

Гробље у јужном делу Митровице до пре неколико дана је било зарасло у траву и коров па се надгробни споменици који су махом порушени уопште нису ни видели.

"На иницијативу госпође Адријане Хоџић која је ступила у контакт са општинским структурама у јужном делу Митровице гробље је очишћено пре два дана", рекао је Арсовић.

Нагласио је да су Срби и ове године изашли на ово гробље и "подручје које је за њих забрањено".

"Наша је обавеза да се помолимо Богу за покој душа свих оних који су сахрањени овде", додао је протојереј ставрофор Арсовић.

На гробљу у јужном делу Косовске Митровице више од 70 одсто надгробних споменика је након завршетка сукоба 1999. године порушено, или оскрнављено па су се и на ове задушнице могли видети људи који придижу порушене споменике и трагају са гробовима преминулих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи