Блокирали пут ка Лозници, годину дана чекају мост

Мештани насеља Веселиновићи код Ваљева на два сата блокирали пут ка Лозници, јер од прошлогодињих поплава немају мост који их повезује са градом.

Током протеста чии је циљ да им град и република изграде мост полиција је саобраћај преусмеравала алтернативним птуем преко Брђана, преноси Танјуг.

Житељ Веселиновића, Владимир Јовановић каже да становници тог места немају ни нормално снабдевање водом, а ни нормалан прелазак преко привременог пешачког моста.

Према његовим речима, хитна помоћ и ватрогасци не могу да уђу у насеље, канализација се излива, а градска и републичка власт ништа не чине на решавању проблема, пренели су локални медији.

"Градско руководство нам је поручило да схвата и разуме наш проблем, али да нема новца за изградњу моста, који би коштао око 33 милиона динара. Ако већ град нема новца зашто нам не помогне република", питају се мештани.

Директор Градске дирекције Драган Јеремић каже да је за изградњу тог моста неопходна помоћ државе, јер град нема 33 милиона динара, колико би коштала његова изградња.

Јеремић подсећа да је помоћ тражена од Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја, као и преко развојног програма Уједињених нација (УНДП), који су одбили да финансирају тај мост, јер је, како су рекли, "прескуп".

Јеремић је рекао и да се УНДП изјаснио да ће да финансирати пројекте до 10 милиона динара, а ми смо предложили да они инвестирају у изградњу пет мањих мостова, а да новац, који је Град определио за те мање мостове, буде инвестиран у изградњу моста за Веселиновиће",

Најавио је и скори састанак са представницима УНДП-а на коме ће бити размотрен тај предлог док су мештани Веселиновића најавили да ће наставити са протестима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи