Нови вучни возови за Војску Србије

Министар одбране Братислав Гашић присуствовао је у касарни у Сремској Митровици, обуци за руковаоце вучних возила за тенкове и другу тешку војну технику и том приликом истакао да ће Војска Србије подржати и домаћу производњу камиона за потребе ВС.

Истичући да су три нова "вучна воза" вредна укупно више од 140 милиона динара, које су Министарство одбране и ВС набавили у оквиру сарадње са компанијом "Ман Импортер Србија", веома битна инвестиција остварена ове године, министар Гашић је додао да ће улагање те врсте бити настављено, наводи Танјуг.

"Очекујемо до краја маја месеца испоруку и десет нових Фапових камиона, што је подршка Војске Србије и домаћој производњи", рекао је Гашић новинарима на полигону сремскомитровачке касарне "Бошко Палковљевић Пинки".

Подсетивши да ВС има са прибојским "Фапом" дугогодишњу сарадњу, Гашић је рекао да ће у Министарству "размишљати о томе да ли ћемо један део ФАП-а оставити да ради наменски, само за Војску Србије".

Напоменувши да су три нова "Манова" троосовинска тегљача, носивости по 50 тона, веома важна за обнављање наше војне технике, министар је подсетио да је најстарији "вучни воз" у ВС купљен давне 1967. године а најмлађи је у употреби скоро три ипо деценије.

Ова три "вучна воза" биће распоређена у Београду, Нишу и Краљеву а, како је најавио Гашић, идуће године ће за ВС бити набављена још три таква возила истих перформанси.

Одговарајући на питања новинара, министар је навео да се у Србији ради на обнављању и модернизовању војне технике, посебно домаће производње, као што је производња делова за тенк М-84 и додао да су ове године издвојена значајна финансијска средства за модернизацију наше наменске индустрије.

У многим фабрикама наменске индустрије "вратили смо велики део те производње", рекао је Гашић и додао да се увелико ради на модернизацији авиона Г-4 - "супер галеб", за шта су такође издвојена знатна финансијска средства.

"Потребно је у том погледу мало стрпљења али су помаци очигледни и резултати видљиви", нагласио је министар одбране.

Гашићу је симболичну реплику "Мановог" камионског кључа предао директор "Ман Импортер Србије" Срђан Пезо, изразивши том приликом задовољство што је настављен дуги партнерски однос те компаније са ВС.

Он је рекао да ове године "Ман" обележава век од производње свог првог камиона и истакао да су ова три испоручена "вучна воза" најсавременија возила те врсте, која користе најсавременије војске у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи