Читај ми!

Договор МУП-а и представника ауто-школа

Представници ауто-школа Србије и Управе саобраћајне полиције постигли су договор о већини одредби у вези са обуком грађана, а наставиће разговоре после првомајских празника како би их конкретизовали кроз правну форму.

Генерални секретар Привредне коморе ауто-школа Петар Рашета рекао је Танјугу да је на састанку 27. априла договорено да се испуни пет од четири захтева, због којих су средином априла представници ауто школе протрествовали у Београду.

Рашета је, напоменувши да су представници Управе саобраћајне полиције на састанку били веома конструктивни, рекао да да би наредни сусрет требало да буде одржан 5. маја, како би се дефинисале измене Закона о безбедности у саобраћају.

Рашета је напоменуо да би потом требало да се разговара и о изради новог правилника којим би се прецизно дефинисало све што је вазно за рад ауто-школа.

Према његовим речима, договорено је да ауто-школе не морају да имају у власниству или закупу полигон за обуку, већ да то остаје обавеза локалне самоуправе.

Рашета је рекао да је прихваћено да се обавеза инсталирања тахографа брише за све категорије возила, осим за категорију Ц или више.

Навео је и да је договорено да се аудио и видео надзор избаци као обавеза за теоријску наставу и практичан испит, а да се размотри могућност да буде уведен на теоријском испиту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи