Читај ми!

До потврде за увоз возила за осам дана

Време за издавање потврда за увоз возила сада је упола краће. Уместо 15 дана, сада се чека до осам, изјавио је в. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Божовић.

Директор Агенције указао је да на сајту Агенције за безбедност саобраћаја може лако да се провери и статус предмета увезених возила тако што се у делу за претрагу унесе ВИН ознака возила, односно број мотора и шасије, преноси Танјуг.

Говорећи о хомологацији половних возила која се увозе у Србију, Божовић је рекао да се потврде које се издају у Агенцији чекају свега један.

Божовић додаје да се, када је реч о половним возилима, потврде чекају не више од једног дана. Уколико захтев дође на почетку радног времена, могуће је да до краја дана буде одобрен за штампу.

"Једино када захтев стигне у петак, пред крај радног дана, за потврду мора сачекати понедеља", каже Божовић.

Наглашава да ће у наредном периоду Агенција радити на томе да још скрати време чекања услуге, али да ће то будуће скраћење зависити од исправности документације коју корисници предају.

Божовић наводи да је Агенција већ организовала неколико састанака са увозницима и организацијама како би им отворила врата и заједнички са њима решила све проблеме у тим пословима.

"Доста проблема је већ решено и наставићемо у том правцу", поручио је Божовић.

Измењени правилник који предвиђа строжу контролу приликом увоза половних возила у Србију почео је да се примењује пре годину дана, а контролисање употребљаваних возила спроводи шест овлашћених организација на више од 300 испитних места у Србији.

Иначе, у Србију је прошле године увезено око 50.000 половних возила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи