Читај ми!

Ускршња посланица надбискупа Хочевара

Београдски надбискуп Станислав Хочевар поручио је читајући ускршњу посланицу да једино пут Исуса Христа, његова милост и блаженство осигуравају аутентичан напредак и позвао све хришћане да "да буду на путу живота, а не на путу смрти".

Станислав Хочевар је рекао да само Христов пут од отеловљења до смрти и може да буде пут појединцима, заједницама, народима, цовечанству, верницима и друштву, преноси Бета.

"Ко иде тим путем не треба лажима да спасава себе! Не треба пропагандним средствима да намеће своју идеологију. Ко иде путем Исуса Христа 'неће викати по улицама', нити пендрецима доказивати истину и слободу. Неће 'узмицати од рада или жртава у свом послању", наведено је у посланици.

Хочевар је рекао да придружујући се слављењу васкршњих тајни "исповедамо најважнију животну чињеницу - да се стално обнављамо".

"И Европска унија је настала из тог духа и може да се одржи само у том духу! Моћи ће да се изграђује само из тог Духа", рекао је Хочевар у Београдској надбискупији.

У писму патријарху Српске православне цркве Иринеју честитао је предстојећи Ускрс.

"Жарко желим истинским међусобним поштовањем и љубављу, правим дијалогом и аутентичном сарадњом, узмогнемо да људима данашњице посведочимо непресушну снагу Божјег царства", навео је Хочевар и додао да је важно да сарађују јер "менталитет нашег времена прикрива праву светост Бога".

Хочевар је представио и план богослужења уочи и за време Ускрса који западна црква прославља у недељу, 5. априла.

Како је најавио сутра, на Велики четвртак, ће од 18.00 у катедралној цркви Успења Благословене девице Марије бити одржана Вечера Господња, у истој цркви ће у суботу од 20.00 почети Ускршње бдење. На Велики петак у 18.00 у цркви Светог Антуна биће одржан Обред муке Господње.

Свечана света ускршња миса биће служена у недељу у 10.00 у цркви Криста Краља, у понедељак ће у истој цркви бити одржана проповед на словеначком, у уторак ће проповеди бити одржане у Крагујевцу и Свилајнцу и у среду, 8. априла од 16.30 у катедралној цркви Имена Маријиног, проповед ће бити одржана на словеначком језику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи