Читај ми!

Неуставна Уредба о административним прелазима

Уставни суд Србије утврдио је да није у сагласности са Уставом Уредба о контроли преласка административне линије према Аутономној Покрајини Косово и Метохија, објављено је на сајту тог суда.

Уставни суд је на седници од 26. марта "одбацио захтев за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведене уредбе", преноси Танјуг.

Поменутом Уредбом Владе Србије из 2011. године прописани су услови за прелазак преко административне линије према АП КиМ, затим кретање и боравак на административној линији, као и мере које се могу предузети против особа које поступају супротно њеним одредбама.

Иницијативу за оцену уставности тог акта поднела је Демократска странка Србије, која истовремено оспорава и низ других уредаба које се тичу регулисања косовских питања.

На истој седници Уставни суд је одбацио иницијативу за покретање поступка оцене уставности Одлуке о прихватању Извештаја о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Привременим институцијама самоуправе у Приштини уз посредовање Европске уније, укључујући процес имплементације постигнутих договора, као и за оцену уставности Закључка Владе од 22. априла 2013. године, којим је она прихватила први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа.

Иницијативу за оспоравање Одлуке и Закључка Владе поднели су 2013. посланичка група ДСС-а и народни посланици Миодраг Николић, Борислав Пелевић, Марјан Ристичевић и Никола Тулимировић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи