Читај ми!

Тужилаштво: Нисмо добили извештај Комисије

Вишем јавном тужилаштву у Београду до сада нису стигли никакви извештаји стручних комисија за испитивање узрока пада војног хеликоптера у рејону аеродрома "Никола Тесла", у којем је живот изгубило седам особа, речено је агенцији Бета у том тужилаштву.

Тужилаштво, међутим, предузима радње у оквиру предистражног поступка на утврђивању свих чињеница у вези са тим догађајем, речено је Бети у Тужилаштву.

"Поступајући заменик јавног тужиоца извршио је увиђај. Очекују се извештаји комисија, прикупљају се и проверавају и други подаци (од Контроле лета и др), на основу којих ће Јавно тужилаштво донети одлуку да ли постоји основана сумња да је извршено кривично дело чија је последица пад хеликоптера са смртном последицом више особа", навело је Тужилаштво.

Указали су да садржај појединих аката, извештаја и исказа евентуално осумњичених особа, сведока и вештака, Тужилаштво због тајности истраге неће саопштавати медијима.

Комисија за испитивање пада хеликоптера "ми-17", коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије, јуче је саопштила да је завршила рад и да ће извештај поднети заменику Вишег јавног тужиоца у Београду.

Комисија је имала задатак да утврди околности удеса хеликоптера "ми-17", у петак 13. марта у којем је погинуло седам људи, и евентуалну одговорност војне организације.

У саставу Комисије била су шесторица припадника Војске Србије, експерти за релевантне области – од употребе снага, преко одржавања ваздухоплова до оспособљености посаде.

По захтеву заменика вишег јавног тужиоца у Београду, Генералштаб Војске Србије предаће том истражном органу извештај комисије.

Претходно је повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић поручио да информисање јавности у вези са околностима које су довеле до пада хеликоптера Војске Србије, не може да се ограничава подзаконским актима.

Стручна комисија коју је формирао командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране наставља рад, а извештај те комисије очекује се 30. марта.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару