Читај ми!

Институту за мајку и дете поклоњени рачунари

Деци која се налазе на болничком лечењу на Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић" на Новом Београду, омогућен је бесплатан приступ интернету, а тој установи "Теленор" је поклонио и 15 рачунара.

У оквиру пројекта "Буди у току", интернет и рачунаре поклонила је "Теленор фондација", преноси Танјуг.

Рачунари су поклоњени одсеку Хематоонкологија, Служби за ортопедију, Дневној болници клинике за дечју хирургију и Одељењу за пластичну и реконструктивну хирургију и опекотине.

На овим одељењима, како је наведено, лечи се око 80 пацијената дневно, који због природе болести морају да буду на дужем болничком лечењу.

„"Деца која тренутно бораве код нас на Институту, често имају осећај да су изоловани. Али, сада постоји могућност да малишани прате школско градиво и остану повезани са вршњацима“", наводи директор Института Радоје Симић.

Деца ће имати и приступ програму „"Супершкола"”, виртуелној учионици у којој се налази више од 650 лекција из српског језика, математике, физике и хемије, помоћу којих могу пратити школско градиво.

Едукативни портал укључује и предавања, експерименте и објашњења намењена узрасту од петог до осмог разреда основне школе.

Циљ донације је да деца која су болесна и спречена да присуствују настави не запостављају градиво, као и да имају једанк приступ образовању и инофрмацијама као њихови вршњаци. 

Ова донација Институту је друга донације ове врсте компаније "Теленор". Првом донацијом опремљено је дечје одељење Института за ортопедско-хируршке болести на Бањици, а у плану је, кажу, укључење и других болница у Србији.

Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије "“Др Вукан Чупић"” на Новом Београду је највећа дечја здравствена установа у југоисточном делу Европе са 400 болничких кревета.

У Институту се годишње обави око 200.000 прегледа, хоспитализује око 18.500 болесника и уради око 8.000 операција и интервенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару