Читај ми!

Давенпорт: Конкретно финансирање Жежељевог моста

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт истиче да је битно да се пронађе конкретан начин за финансирање изградње Жежељевог моста у Новом Саду.

Мајкл Давенпорт истиче да је Европска унија већ уложила више од 20 милиона евра у тај пројекат, али да он, нажалост, ипак много касни, јавља Танјуг.

"Овај део који не финансира ЕУ има неке техничке потешкоће. Мислим да заједничким напорима можемо да превазиђемо ове проблеме", рекао је Давенпорт новинарима на Сајму пројеката које финансира ЕУ - "ЕУ и Србија на делу".

Како је јуче саопштено из покрајинске владе, Давенпорт каже да је о том пројекту јуче разговарао са председником покрајинске владе Бојаном Пајтићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Давенпорт и Пајтић су у разговору истакли да је проналажење конструктивног и ефикасног решења за наставак радова на изградњи Жежељевог моста од интереса за све учеснике у реализацији тог пројекта, а посебно је то у интересу грађана Новог Сада и покрајине Војводине.

У том разговору је наведено да сваки дан одлагања наставка радова на изградњи тог моста значи и пролонгирање пројекта а тиме и сигурно повећање трошкова његове коначне реализације.

Пајтић је шефа Делегације ЕУ у Србији обавестио о предлозима које је покрајинска влада усвојила који би требало да омогуће решавање проблема и наставак радова на изградњи моста.

Војвођанска влада претходно је предложила два начина плаћања радова на изградњи моста преко Дунава у Новом Саду и одбацила тврдње да Покрајина "кочи" наставак градње тог објекта.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и шеф Делегације ЕУ у Србији јуче су, такође, разговарали о конкретним решењима у вези са изградњом Жежељевог моста, као и о учешћу и улогама свих партнера на том комплексном пројекту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару