Читај ми!

Обреновац добио фускултурну салу и вртић

Премијер Александар Вучић и градоначелник Синиша Мали отворили су фискултурну салу у Првој обреновачкој основној школи и вртић "Звончица" у насељу Стублине, поручивши да Србија слави живот и бори се за децу.

Александра Вучића су у школској сали дочекали руководство и ученици те школе, са којима је премијер разговарао о објекту у којем ће се наредних година ђаци бавити спортом, преноси Танјуг.

Премијер је потом једног од ученика изазвао на партију баскета, један на један.

Прва обреновачка основна школа за 191 годину постојања није имала салу за бављење спортом. Нови простор се састоји од фискултурне сале, мушке и женске свлачионице, туш-кабине, кабинета...

Радове на фискултурној сали је изводило Привредно друштво "Фербилд" из Београда, а њихова вредност је 92,5 милиона динара.

Вучић и Мали су у отворили и нови вртић "Звончица" у обреновачком насељу Стублине.

Премијер је након отварања вртића рекао да су изградњу обданишта покренуле мајке из тог села у општини Обреновац и да очекује да ће капацитети новосаграђеног објекта бити попуњени.

"Срећан сам што смо показали да имамо снаге и енергије, да славимо живот и боримо се за децу. Сигуран сам да ће ово место добити нову наду", рекао је Вучић.

Премијер је истакао да, иако ови пројекти нису у вези са обновом града после поплава, у том месту више нема трагова прошлогодишње катастрофе.

То место је, каже, пуно енергије и наде и поносан је на оно што су урадили челници града и Влада Србије.

"Показујемо да живот побеђује и да нико неће моћи да му стане на пут", рекао је Вучић.

Градоначелник Синиша Мали је оценио да је град добио два важна објекта изграђена по најмодернијим и еколошким стандардима.

Мали је истакао да ће Београд ове године добити још пет нових вртића у које ће ићи хиљаду малишана, као и да се ради на томе да за три године ниједно дете не буде на листи чекања.

Обданиште може да прими 200 деце, а ту ће боравити малишани из Стублина, али и из Великог Поља, Пиромана и Трстенице.

Трошкови изградње су око 300 милиона динара, а финансирао их је Град Београд, односно Агенција за инвестиције и становање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару