Читај ми!

Повезивање младих у региону шанса за смиривање страсти

Иницијативом за оснивање Уније младих Западног Балкана дајемо могућност младима да постану лидери уз заједничко конкурисање за пројекте ЕУ, каже за РТС министар Вања Удовичић. Истиче да би то била добра шанса за међусуседску сарадњу, јер млади најбоље могу да смире страсти.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је циљ иницијативе, коју је предложио премијер Александар Вучић, заједнички наступ у аплицирању за пројекте Европске уније, али и промовисање толеранције и сарадње.

"Кроз потписивање споразума установили смо да постоји велика заинтересованост за оснивање Уније младих. Прихватила је Албанија, Словенија, имали смо прилику да причамо са Републиком Српском", рекао је Удовичић.

Истакао је да се тиме младима пружа шанса да постану лидери у овом делу Балкана, али и у Европи. Сарадња и заједничко конкурисање за пројекте ЕУ шанса су и за смиривање страсти.

"Сада је предвиђено и усаглашавање акционог плана са Републиком Српском – то очекујемо у наредна два-три дана, и да се у другој половини године одржи први састанак. До тада је све иницијатива, покушај да сазнамо колико су друге земље заинтересоване", објаснио је министар.

Говорећи о дијалогу који је покренуо са привредом како би се донео сет мера за запошљавање младих, Удовичић је истакао да је на почетку пројекта позитиван одјек компанија.

"Жеља је да сваки министар у својој области чује или сазна негативне или позитивне ствари са којима се компаније суочавају у пословању... За сада само желимо да чујемо предлоге, на крају ће се написати мере", каже министар.

Додао је да пројекат обухвата око 40 компанија које имају највише конкурса за посао током године, а да се с друге стране млади кроз образовање и усавршавање припреме за тај посао.

Министар је најавио да ће у петак бити додељено 300 стипендија младим спортистима, како би се млади подстакли од раних дана.

"Ту су афирмисани спортисти, али и јуниори. Желимо да покажемо да новац иде младима, да бринемо о спортистима од раних дана", рекао је Удовичић.

Тиме желимо да покажемо да државне паре не иду у Звезду или Партизан, већ младим људима, као и да држава брине о будућности и младима, истакао је министар и додао да је у току конкурс за стипендирање средњошколаца.

На питање да ли очекује да ће бити министар и након реконструкције Владе, Удовичић је рекао да ниједан министар то не може да очекује.

"Сваки министар мисли да је дао све од себе, на нама је да радимо све док не дође до реконструкције", рекао је Удовичић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару