Читај ми!

Чучковић: Без панике, нема опасности од поплаве

Штаб за ванредне ситуације Градске општине Обреновац утврдио је мере деловања на основу упозорења РХМЗ-а да се сутра и у петак очекују велике падавине и пораст водостаја, а командант Штаба Мирослав Чучковић апеловао је на грађане да не шире панику, јер у овом тренутку не постоји опасност од поплаве Обреновца.

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић каже да разуме страх становништва и да је свестан да због онога што се десило прошле године влада велико неповерење у институције, преноси Танјуг.

"Најављене падавине ће бити четири пута мање од оних током маја и у краћем временском периоду него тада", истиче Чучковић.

Каже да ће се осматрати и са Сектором за вандредне ситуације и са водопривредним предузећима.

У саопштењу се додаје да ће осматрања бити на свим водотоковима и на насипима, као и да ће грађани благовремено бити обавештавани.

Очекује се да водостај на Колубари и Тамнави превазиђе границе редовне одбране од поплава, са могућношћу достизања граница ванредне одбране од поплава, наводи се у саопштењу Општине.

Додаје се да се, према наводима РХМЗ-а, очекује 20 до 30 милиметара кише, локално и преко 60 милиметара за 24 сата, због чега се на свим водотоковима очекују умерени и већи порасти водостаја.

Чучковић је рекао да је на седници Штаба донет закључак да се прате сви речни токови и сви потоци другог реда на територији Обреновца.

Председник општине Обреновац рекао је да ће МУП сутра извршити неколико прелета изнад свих тих општина ради извиђања и додао да ће општински штаб бити у приправности наредних 48 сати, као и да су екипе "Београдвода" спремиле довољан број џакова за одбрану кризних тачака на водотоковима.

У месним заједницама је уведено дежурство и наложено праћење стања на водотоковима другог реда, спремни су људи на сиренама, као и ватрогасна, полицијска и возила хитне помоћи за благовремено алармирање становништва, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
40° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару