Стефановић: Безбедност грађана приоритет

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је један од приоритета Владе Србије безбедност и сигурност грађана, као и да надлежни неће бити задовољни док сви грађани не буду максимално безбедни.

Како је саопштио МУП, Стефановић је у Градској управи Смедерево присуствовао уручењу донације, коју је Град Смедерево донирао Полицијској управи, у виду два возила, чамца и рачунарске опреме, преноси Танјуг.

То ће, према речима министра Стефановића, олакшати рад полиције на терену и учинити је ефикаснијом, а тиме и повећати безбедност грађана.

"Поред запошљавања, нових радних места, огромних напора које Влада Србије и премијер улажу у васкрсење економије ове земље, један од приоритета владе је безбедност и сигурност грађана", рекао је Стефановић и додао да данашња донација показује да је то приоритет и локалне самоуправе.

Донирана опрема ће, рекао је, значајно олакшати рад полиције на терену, јер у време када криминал не познаје границе и када међу криминалцима нема језичких баријера, савремена технологија омогућиће ефикаснију борбу против криминала.

Донација је, додао је, изузетно значајна јер је један од изазова, са којима се суочава ПУ Смедерево, кријумчарење робе и крађе које се дешавају на Дунаву па је адекватна техничка опремљеност од прворазредног значаја за сузбијање криминала.

Стефановић је додао и да МУП ради на великом пројекту у вези са видео надзором, али да без локалних самоуправа, било да је реч о мањим општинама или градовима, велики и непробојан сигурносни систем не може бити у потпуности направљен.

"Видео надзор је изузетно важан како по питању безбедности саобраћаја, тако и за превенцију и разоткривање свих видова криминала", рекао је Стефановић, који је са сарадницима обишао и Полицијску управу Смедерево.

Говорећи о стању безбедности у Смедереву, Стефановић је оценио да запослени у тој полицијској управи одговорно и озбиљно раде свој посао и да је у претходној години смањен број кривичних дела почињених на територији ПУ Смедерево, као и да је смањен и број погинулих у саобраћајним несрећама са 29 на 17.

То је, додао је, изванредан напредак, али надлежни неће бити задовољни док тај број не буде на нули и док грађани не буду максимално безбедни.

Стефановић је истакао и да начелнике полицијских управа на том месту држе резултати и да су они, за њега, једино мерило.

"Мораће сви много више да се труде, да улажу много више напора, како би осигурали безбедно окружење и заслужили поверење грађана", подвукао је Стефановић и додао да ће се, након усвајања новог Закона о полицији, вратити секторски начин њеног рада кроз патролне делатности, како би сваки грађанин знао свог полицајца у улици, месној заједници и кварту.

Градоначелник Смедерева Јасна Аврамовић указала је да донација, чија је вредност виша од четири милиона динара, представља наставак улагања града у безбедност грађана. Најавила је да ће Град у овој години одвојити средства за увођење видео надзора, који је значајан не само за безбедност грађана, већ и за очување имовине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару