Пештер, завејани путеви до сто села

Сви локални путеви на Пештерској висоравни непроходни су због снежне мећаве, због чега је Кризни штаб општине прогласио ванредну ситуацију. Завејани су путеви ка више од 100 села, а јак ветар ствара проблеме и на магистралном путу Нови Пазар – Сјеница, где се возила наизменично пропуштају на локацији Голијски пут.

Снежна мећава је екипу РТС-а дочекала и на серпентинама у месту Пострмац, којима се долази до Пештерске висоравни. Испред Дуге Пољане налазе се и припадници полиције.

"Голијски пут је у блокади од један сат, не може се даље путовати, мора мало да се сачека", каже полицајац којег је екипа РТС-а затекла на путу. 

Шаљо Рагиповић из Жабрена јутрос jе кренуо код лекара у Нови Пазар.

"Горе је завејано, жалосно, не знам куда сада да идем", истиче Шаљо Рагиповић из Жабрена.

Трговачки путник Сенад Махмутовић је током преподнева остао завејан.

"Други возачи су ми помогли да дођем ту до Дуге Пољане", каже Махмутовић.

Возила се од поднева наизменично пропуштају и крећу се искључиво иза тешке машине која уклања снег.

Голијски пут и мештанима и предузећу за путеве задаје највише проблема. Тешка машина 24 сата чисти релацију од само два километра.

Како објашњавају у Штабу за ванредне ситуације, проблем не представља висина снега већ олујни ветар који ствара високе снежне наносе, па је чишћење немогуће иако је ангажовано више од 20 тешких машина. На појединим местима сметови прелазе висину и од три метра.

"Сва расположива механизација је упућена, а Штаб за ванредне ситуације непрестано ради", истиче председник СО Сјеница Мустафа Балтић.

Велики број ученика не похађа наставу, а школе у Карајукића Бунарима и Дугој Пољани не раде. Снабдевање водом и струјом није угрожено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи