Гашић: Сва сазнања о инциденту достављена Тужилаштву

Министар одбране Братислав Гашић каже да су сва сазнања и документа министарства на чијем је челу у вези са инцидентом на Паради поноса, када је претучен брат премијера Андреј Вучић, достављена Тужилаштву и да су тиме поступања Министарства завршена.

Гашић је на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове поднео извештај о раду Министарства у протеклој години.

"Сва документа смо предали Тужилаштву и тиме су сва наша поступања по томе завршена. Али, нико од вас није рекао да је одбијена пријава против припадника Војске Србије, јер нема основа", рекао је Гашић, преноси Танјуг.

Нагласио је да су сва поступања Министарства одбране у вези са тим случајем била у складу са законом и да се њихове активности ту завршавају.

Министар је, на питање шефа посланичког клуба Социјалдемократске странке Марка Ђуришића о томе шта су припадници "Кобри" радили са братом премијера "који није штићена личност и ко је доделио Андреју Вучићу обезбеђење", напоменуо да неће да говори о безбедности премијера.

Гашић је рекао и да је његова обавеза, као и обавеза ВС, да безбедност премијера буде на највишем нивоу.

Војска Србије и Министарство одбране су у протеклој години испунили све задатке, нарочито у заштити становништва од последица поплава, а и поред економске кризе обезбеђен је стабилан систем одбране, поручио је Гашић.

"Поред економске кризе планским радом и домаћинским односом обезбеђен је стабилан систем одбране"”, рекао је Гашић и додао да је одбрана од поплава била приоритетан задатак у претходној години.

Министар одбране је истакао и да Војска Србије извршава своју уставну обавезу и да је показала да је спремна за одбрану земље и да је увек прва када треба помоћи становништву.

Ефикасност припадника Војске Србије

Припадници ВС су, према његовим речима, ефикасност показали и на Војној паради, одржаној поводом 100 година од Првог светског рата, затим у активностима у подручју уз административну линију са Косовом, на неколико вежби у земљи и иностранству, као и у 11 мировних мисија ЕУ и УН.

Према његовим речима, у седам мировних мисија УН и четири ЕУ учествује 329 припадника нашег Система одбране.

Маркa Ђуришића je интересовало и колико је коштала парада "Корак победника", на шта му је Гашић одговорио да за њену организацију нису била потребна додатна средства од оних која су и била предвиђена.

Гашић је рекао да су Министарство одбране и Војска Србије у региону и најширем међународном оркужењу препознати као поуздани партнери, као и да Србија показује спремност да настави сарадњу са НАТО, кроз програм Партнерство за мир и кроз сарадњу са Кфором.

Гашић је посебно истакао податак да је од укупног броја запослених у Министарству одбране и Војсци Србије 19,56 одсто жена, као и да је Србија земља која има највећу заступљеност жена у мировним мисијама.

Гашић је додао и да је његово министарство у прошлој години располагало са нешто више од 60 милијарди динара, а да је од те суме утрошено 93,3 одсто средстава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи