Вулин: Кључна реч солидарност

У овој години кључна реч биће солидарност, а данашњи празник је прави тренутак да се она покаже и на делу, рекао је министар Александар Вулин уручујући божићне пакетиће деци без родитељског старања у крушевачком дому "Јефимија".

"Данас смо донели дарове можда будућем председнику Републике, можда смо данас обишли неког великог спортисту због кога ћемо сви бити поносно, због кога ће наша химна да се слуша у читавом свету, а сигуран сам да смо обишли добре очеве, добре мајке и добре људе који ће рађати децу која ће бити срећнија него што су били они", рекао је Вулин.

Вулин је поручио да нас Божић учи многим стварима, а једна од њих је да у деци која живе у домовима не гледамо оно што су сада, већ оно што могу да буду, преноси Фонет.

Истакао је да је пред нама тешка година штедње, али и година коју мора обележити реч солидарност, као што је и Удружење осигуварача Србије данас солидарно са овом децом.

Напоменуо је да ово нису буџетска средства, да ово нису платили порески обвезници, већ нешто што смо добили и што ћемо добијати из недеље у недељу.

"Желим да сваке недеље обрадујем неко дете, неки геронтолошки центар, да обрадујемо некога не буџетским новцем, већ новцем који смо зарадили и који хоћемо да поделимо", поручио је Вулин.

Министар Вулин изјавио је да ће се Влада Србије борити да сачува свако радно место и отвори "бар по једно ново", истакавши да је у буџету за подстицај запошљавања младих намењено 2,8 милијарди динара.

"На то треба додати и приходе приватизације који ће добрим делом отићи у нове инвестиције које неће одлазити у буџетску потрошњу, већ у нове инсвестиције, у борбу за запошљавање", рекао је Вулин новинарима.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Владан Манић казао је да Вулин има разне добре идеје и пројекте, те да ће то удружење и у 2015. години наставити да подржава овакве и сличне акције које буде организовало Министарство за рад.

Током новогодишњих и божићних празника, Вулин је посетио домове за децу у Крушевцу и Белој Цркви. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи