Ђурић: Србија је са својим народом на Космету

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ђурић рекао је да су се Срби на Бадње вече окупили у Грачаници да прославе почетак најрадоснијег хришћанског празника Божића и да одатле пошаљу поруку да је цела Србија са својим народом на Косову и Метохији.

После паљења бадњака у порти манастира Грачаница Ђурић је послао поруку солидарности, мира, љубави и вере да ћемо и у годинама и деценијама које су пред нама српски Божић славити са својим најмилијима, у солидарности и љубави са целом Србијом, преноси Бета.

Према његовим речима, у години која је пред нама та солидарност и љубав биће потребнија него икада и да је због тога потребно да радост делимо и вечерас на Бадње вече и сутра на Божић, као и да љубав и слогу наставимо да делимо током читаве године.

Он је оценио да ће у 2015. години бити формирана и Заједница српских општина.

"Биће то година у којој ћемо се, сигуран сам, заједно и сложно борити и носити са бројним недаћама. И уверен сам да можемо остварити оне циљеве о којима смо раније говорили, а који се односе на опстанак, повратак и јединство српског народа на Косову и Метохији", рекао је Ђурић.

Коментаришући данашњи напад на аутобус са расељеним Србима из Ђаковице, Ђурић је рекао да мисли да сви који не разумеју поруку мира и љубави, коју са собом носи тај највећи хришћански празник, треба да покушају да у наредним месецима ту поруку науче.

"Ми пружамо руку свим нашим комшијама, па чак и онима који не разумеју ту поруку. То је поента и сврха овог нашег празника", казао је Ђурић.

Владика Теодосије је рекао да се Срби радују Бадњаку и Божићу и пожелео да "Господ подари много радости", нарочито деци која се највише радују Божићу.

"Господ у наредној години да нам подари сваког благослова да наши Срби, који су све ово време опстали на просторима Косова и Метохије, да и даље истрају да опстају у својим домовима. Да не напуштају своја вековна огњишта, а ми ћемо се сви потрудити да њима буде боље. Онако како црква остаје са својим светињама, тако ће да остане и са нашим верним српским народом", рекао је владика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи