Читај ми!

Николић: Пред нама су дани бољег живота

Председник Србије Томислав Николић пожелео је грађанима да Бадњи дан и Божић прославе у миру, јер је, како је навео, све мање мира у свету. Пред нама су дани у којима ћемо живети боље, поручио је Николић.

Томислав Николић је пожелео и да 2015. буде смиренија и радоснија, да грађани Србије буду здрави, весели и спокојни, али и спремни за искушења која "нас сигурно и даље вребају".

"Наше наде да можемо да живимо боље, наше жеље и труд, једног дана морају да буду услишене. Ти дани су пред нама, то је 2015. година, и зато вам свима желим много среће и радости и да чујете плач новорођене деце", поручио је Николић после освештања бадњака у згради Председништва, преноси Танјуг.

Николић је додао да вечерас, када се, како каже, мир увлачи у наше домове и душе и када с радошћу очекујемо сутрашњи дан у којем се обележава рођење Исуса Христа, треба искрено рећи: "Мир божји, Христос се роди".

"Зато што је све мање мира, не само на територијама на којима живимо ми, православни Срби, већ у целом свету. И многи народи тек сад доживљавају искушења кроз која смо ми одавно прошли. Да су нас питали, ми бисмо им рекли: 'Немојте, јер трагедија коју смо ми Срби доживели велике су и за бројније народе", рекао је Николић.

Председник Србије је грађанима поручио и да верују у Бога колико верују у себе.

"У Бога верујете колико у себе, јер ако не верујете у себе, ни Бог вам не може помоћи, а ако не верујете у Бога, ни себи не можете помоћи", истакао је Николић.

Бадњак у Генералном секретаријату председника Републике, у присуству председника и његових сарадника, освештао је протојереј при Вазнесењској цркви Миле Милијанчевић, који је призвао божји благослов у све домове који славе рођење Исуса Христа, али и верницима римокатоличке и исламске вероисповести. Он је свима пожелео да славе празнике у радости и миру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи