Читај ми!

Ниш привукао бугарске туристе за дочек

Гостопримство, музика, храна и услуга разлози су зашто туристи из Бугарске последњих година пуне ресторане за новогодишње празнике од градова уз границу па све до Београда.

Почели су да долазе када је у Бугарској уведена забрана пушења у ресторанима, али то више, како кажу, није најважније. Све више је оних који долазе за викенд или само на ручак.

Антоанета Стојанова из Бугарске каже да је дочек био фантастичан и да ће доћи опет.

Има и оних који нису пушачи, али како кажу немају ништа против што због пријатеља који се цигарета нису одрекли, долазе у Србију. Воле српску музику, храну и посебно су одушевљени услугом.

"Цене су изједначене, исто би нас коштало и у Бугарској али смо дошли у Ниш због квалитетне услуге и чињенице да је пушење дозвољено", наводи Маријана Брнева.

"Храна вам је одлична, као што је била у Бугарској до пре десет година", истиче Иван Брнев.

Због ниских температура, бугарски туристи нису обилазили град. Додају да првог дана нове године нису ни имали где да оду јер је све било затворено. Већ другог, неке смо затекли у музеју.

"И пре него што смо дошли знали смо да је Ниш родни град цара Константина, хтели смо да видимо нешто од тога", наводи Христо Христов.

Да није реч само о такозваном дуванском туризму сведочи и инфо-пулт у центру града који нуди информације осим на енглеском и на бугарском језику.

Бугари у градове уз границу, па и у Ниш, осим за празнике све више долазе викендом.

"Са пријатељима често долазим у Србију, обично на ручак у Димитровград", каже Ангел Стојанов.

"Ако се и овде слави 8. март као код нас, дошли бисмо јер нам је близу и осећамо се као код куће", наводи Марија Маџарова.

"Првих најава има што се тиче 8. марта, што се тиче викенд пакета, тако да очекујемо госте из Бугарске и у 2015", каже хотелијер Наташа Јанић.

Без обзира на приходе, а просечна зарада у бугарској је нешто испод 400 евра, Бугари кажу да воле да путују. Србија им је једна од омиљених дестинација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи