Читај ми!

Драганина борба за нове кораке

Нишлијкa Драганa Родић Аранђеловић постала је пре две године мајка, што јој је била највећа жеља откако је остала непокретна након саобраћајне несреће. За испуњење друге, да поново после 15 година стане на своје ноге, бориће се, каже, и у овој години.

Без предрасуда Драгана живи годинама. Син Михајло јој је, каже, вратио веру у ону народну изреку – све се може када се хоће. А хтела је да буде мајка, иако је непокретна од 1999. године, када је повредила кичму.

"Осећам се зрелије и испуњеније у сваком слислу, па и када ми је тешко или се догоди нешто лоше, када га загрлим ја се осећам као најсрећнија жена на свету", прича Драгана.

Мали Михајло и супруг Милош, Драгани су највећа помоћ и подршка.

Милош каже да другу помоћ немају, али да су добро организовани. "Борци смо и Драгана и ја, прелазимо преко свих препрека, без муке", каже Милош.

Иако је особа са инвалидитетом, завршила је факултет, запослила се на Универзитету у Нишу, написала је књигу и постала успешан хуманитарац, чији је рад награђиван неколико пута. То, каже, изискује много енергије, труда али и рада.

Трагајући по свету за леком који може да помогне људима да поново проходају, нашла се на насловним страницама појединих светских часописа.

"Имам ја једну велику жељу – да поново станем на ноге", каже Драгана.

Би-Би-Си је о овој Нишлијки направио документарни филм, а упорност и истрајност су је одвеле на 3.500 метара висине, одакле је, као прва жена са инвалидитетом у Србији, скочила падобраном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи