Читај ми!

"Улицa отвореног срца"

Београђани и гости главног града традиционално обележавају почетак нове године шетњом кроз централну градску улицу, Светогорску, у којој је почела манифестација "Улица отвореног срца".

Манифестацију која је ове године посвећена промоцији новооснованог Фонда за лечење деце у иностранству – испред Атеља 212 отворио је градоначелник Београда Синиша Мали.

"Позивам све који имају могућности да помогну онима којима је то неопходно, а то су деца која немају могућности да се лече у земљи", поручио је Мали.

Председница Надзорног одбора Фонда Тамара Лукшић Орландић рекла је да је до сада примљено 17 захтева за лечење деце у иностранству и да ће прво дете већ 5. јануара бити упућено на клинику у Белгију.

Подсетила је да је Влада дала почетна средства када је Фонд основан и додала да сада располаже са четири милиона динара.

"Немамо хуманитарни број, али вас молим да ваша срца остану отворена ако у будућности буде потребно како би сва деца могла да оду на лечење", рекла је Тамара Лукшић Орландић.

Отварању "Улице отвореног срца" присуствовало је више хиљада људи, углавном родитељи и баке и деке са децом, које осим хора "Чаролија" увесељавају жонглери, кловнови, мађионичари, глумци...

Дуж целе улице посетиоци могу да уживају и у традиционалној празничној храни, слаткишима и напицима.

Једно од обележја овогодишње манифестације је куповина књига како би се подигао споменик "Београдски читач".

Посетиоци "Улице отвореног срца" могу да на штанду купе књиге по цени коју сами одреде, а сав приход ће бити уплаћен на рачун Удружења књижевника Србије намењен подизању споменика.

Осим у Светогорској улици, манифестација се ове године организује и на Бановом брду, у Раковици, Борчи, Обреновцу и Земуну.

На хуманитарном пункту испред зграде општине Стари град смењиваће се луткарске представе, дечји аниматори, Деда Мразеви, кловнови, мађионичари, хорови...

Манифестација "Улица отвореног срца" је установљена на Нову годину 1988/89, као наставак обичаја глумаца "Атељеа 212" да 1. јануара постају келнери у оближњој "Српској кафани", и заузврат они служе особље ресторана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи