Читај ми!

Прве бебe у 2015. години

Дечаци су "отворили сезону" у породилиштима у Београду, Нишу, Крагујевцу, Ваљеву, Поморављу. У Новом Саду, прва беба у овој години је девојчица.

Минут после поноћи у ГАК "Народни фронт" на свет је дошао Немања, тежак три килограма и двеста педесет грама. Мајка Данијела Живановић породила се природним путем и добро се осећа.

Десет минута после поноћи, Даринка Грујић је на свет донела девојчицу Машу, тешку три и по килограма.

Прворођене бебе је обишао градоначелник Синиша Мали и том приликом мајкама уручио помоћ од по 300.000 динара.

"Град Београд од ове године новчано помаже прворођене бебе и то и женско и мушко дете", рекао је Мали новинарима и најавио да ће та пракса бити настављена и у годинама које долазе.

Град ће, каже Мали, наставити са традиционалном помоћи родитељима у Београду, а у виду беби-пакетића.

Градоначелник је рекао и да се ради на томе да се до половине јануара изађе са предлогом да се незапосленим породиљама накнаде подигну са 20.000 на 35.000 динара.

Прва беба рођена у новосадском породилишту ове године је девојчица, тешка нешто више од три килограма, која на свет дошла јутрос у 6.43.

Бебу и мајку Нину Сазданић посетио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и уручио им пригодне поклоне Града Новог Сада.

Прворођена беба од Града добити 100.000 динара, док свака друга беба рођена 1. јануара добија 50.000 динара, а осим поклона у новчаном износу све бебе ће добити и поклоне у опреми. 

Прва беба рођена у Нишу је дечак, тежак је 4,9 килограма и дугачак 59 центиметара, рекао је новинарима шеф дежурне екипе на Гинеколошко-акушерској клиници Милан Стефановић.

Мајка Добрила Ђорић, рођена 1977. године, пола сата после поноћи донела је на свет дечака царским резом. Породици је то прво дете.

Гинеколошко-акушерску клинику посетио је градоначелник Ниша Зоран Перишић, који је мајци поклонио сат и 50.000 динара.

И у крагујевачком породилишту прва беба у овој години је дечак, тежак четири килограма.

У десетом минуту 2015. године, малишана је царским резом родила двадесетчетворогодишња Тамара Петковић из Церовца код Крагујевца, којој је то прва беба.

Мама и дечак се добро осећају, а, како је најављено, прворођеној беби у 2015. години представници градске управе уручиће новогодишњу поклон-честитку у износу од 50.000 динара у преподневним сатима, првог дана 2015. године.

Дечак тежак три килограма прва је беба рођена у Поморавском округу. Малишан је рођен у 8.25 у породилишту Опште болнице у Јагодини, а родила га је Свиланчанка којој је то друго дете.

Само 39 минута касније рођена је мушка беба и у породилишту Опште болнице Параћин, а у 9.15 у породилишту Опште болнице у Ћуприји још један дечак.

У Ваљеву су у новогодишњој ноћи рођене две бебе, а од јутрос и трећа. Први је био дечак рођен 14 минута после поноћи. Сина тешког 3,6 килограма родила је Сандра Марковић из Ваљева.

Врање је у првим сатима 2015. године постало богатије за четири бебе. Рођена су два дечака и две девојчице. У име Града градоначелник Врања Зоран Антић мајкама је поклонио по 500 евра. Сваком новорођенчету Град даје и по 12.000 динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи