Читај ми!

Уручене награде за личност године

Вида Петровић Шкеро, недавно пензионисана судија Врховног касационог суда, и Александра Степановић, начелница Одељења за заштиту права лишених слободе у Управи за извршење кривичних санкција, добитнице су награде Личност године за 2014.

Добитницама је вечерас награду уручио шеф мисије ОЕБС-а Петер Буркхарт, на свечаном пријему којем су присуствовали председник Србије Томислав Николић, министри, представници скупштине, дипломатског кора, политичких партија, верских заједница и јавног живота.

Буркхарт је истакао да се награде уручују грађанима Србије који су својим радом допринели очувању независности правосуђа и поштовању права људи лишених слободе.

Ово је девета година како се додељује награда која истиче грађане Србије који су својим радом допринели утемељивању вредности које заступа ОЕБС у Србији, преноси Бета.

Судија Вида Петровић Шкеро награђена је због посвећености очувању независности правосуђа. Од 2001. до 2014. радила је као судија, прво у Окружном суду, а затим у Врховном суду Србије, саопштила је Мисија ОЕБС у Србији.

У 2014. години, судија Вида Петровић Шкеро именована је за председницу радне групе задужене за писање нацрта Смерница за унапређење рада Правосудне академије.

Радну групу је формирало тело за имплементацију Стратегије за реформу правосуђа за период 2013-2018. године.

Александра Степановић је у 2014. години предводила радне групе за израду нацрта Акционог плана за Стратегију за даљи развој система за извршење кривичних санкција у периоду 2013-2020, као и за израду новог Закона о извршењу кривичних санкција, и Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера.

Александра Степановић је предводила и радну групу која је била задужена за израду 15 подзконских аката како би се допринело ефикасном спровођењу закона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару