Обреновац спреман за први снег

Предстојећу зиму Обреновац дочекује спреман, и сви који су куће изгубили у мајским поплавама, Нову годину ће дочекати у новим, тврде надлежни. И у Топлани и Електродистрибуцији тврде да су спремни за ниске температуре.

Последице онога што је вода уништила за неколико сати, све мање су видљиве после пола године. Питали смо да ли је Обреновац спреман за први снег.

"Имамо грејање, имамо струју, имамо све. Нисмо очекивали да ће овако брзо средити, али има још ствари које треба урадити", кажу грађани.

На градилиштима где се уз помоћ страних донација зидају преостале 54 куће – убрзано се ради.

"Не смета нам зима, иде добро, требало би да све буде до Нове године", кажу радници.

Да ће у новим али и свим осталим обреновачким домовима бити топло, обећавају у општинској топлани, која је радијаторе загрејала и пре грејне сезоне.

"Ми данас испоручујемо топлотну енергију, наши грађани у том делу и не осећају последице поплава. Вредност наших залиха је преко 100 милиона, све оно што може затребати у хавријском делу налази се у магацинима", каже Борис Ивковић, директор ЈКП "Топлана Обреновац".

И снабдевање струјом је стабилно и спремно за зимску сезону, тврде у Електродистрибуцији.

Спремне су и клупе и спортска сала за 800 основаца у школи "Посавски партизани".

"Очекујемо да се вратимо у две смене и чекамо дозволу санитарне и просветне инспекције, тако да ћемо се у том тренутку одмах вратити у неки нормалан рад", каже Весна Јешић, директорка ОШ "Посавски партизани".

Обнову још чекају обреновачка Гимназија и вртић "Весељко".

"С обзиром на то да су подстанари као последњи програм који је Влада дефинисала – завршен, и да је исплата кренула, сада се од овог вишка средстава ради програм за привреду, који ће дефинисати директну помоћ обреновачким привредницима", рекао је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Још неко време Обреновчани ће чекати на ново позориште и млечну пијацу, јер их је мајска вода у потпуности уништила.

Од четири оштећена насипа у Обреновцу, три су у потпуности обновљена. Изградња насипа Чиковац на Колубари још није ни почела, јер се чека испитивање свих пробоја на сливовима Колубаре и Тамнаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару