Фалсификати у документацији за легализацију

Београдски Секретаријат за послове легализације објеката открио је неколико фалсификованих докумената у појединим предметима које су грађани поднели том секретаријату, који је о томе обавестио полицију и предузео друге законске мере.

Градски секретар Немања Стајић рекао је Танјугу да је током обраде предмета утврђено је да су у појединим предметима печат фирме, лиценце и потписи фалсификовани, и да та документација не испуњава услове које закон прописује.

Затим су, како је рекао, у Секретаријат позвани и оштећени грађани и особа која је предала документацију у њихово име.

Објаснио је да су они заједно дали изјаву и да је полиција дошла у Секретаријат, ипосле чега су заједно отишли на информативни разговор.

"Ту су пре свега оштећени грађани. Платили су 1.500 евра да им неко уради посреднички посао - скупљање докуменатције, израду пројектне документације, прибаљавње сагласности, и других неопходних решења, како би добили грађевинску и употребну дозволу", истакао је Стајић.

Стајић је рекао да је Секретаријат јуче почео да спроводи акцију провере документације те да је број фалсификованих докумената "за сада мали".

"Надам се да ће то тако и остати. Циљ није да се пронађе што више таквих докумената, већ да делује превентивно на све оне који мисле да ће на тај начин остварити неку материјалну корист", поручио је градски секретар.

Према његовим речима, Секретаријат наставља поступак идентификације проблематичних и сумњивих предмета и докумената који се у њима налазе.

Истовремено, позвао је грађане који имају сумњу у документацију коју су за њих прикупили посредници да се јаве Секретаријату, како би се утврдио коначан број лица и дела која почињена а нису у складу са законом.

Стајић је навео да је Секретаријат од маја предузео све законом предвиђене мере како би се спречиле даље злоупотребе које су постојале у раније периоду.

"То је корак даље у борби против било ког вида корупције. Предузимамо све мере у циљу стварања урбанистичког реда и реда у самом граду, како бисмо створили здрав амбијент за долазак страних и домаћин инвеститора", истакао је Стајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару