Читај ми!

Договорен прекид штрајка у ЈКП "Пут"

Око 200 радника Јавног комуналног предузећа "Пут" из Новог Сада ступило је у штрајк због кашњења у исплати зарада и "тешког стања у којем се предузеће налази". Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да се са преставницима два репрезентативна синдиката договорио о престанку штрајка.

Градоначелник Милош Вучевић је рекао да је уз договор о обустави штрајка договорено и да динамика исплате зарада буде две месечне зараде у току децембра и исплата регреса, преноси Танјуг.

Како је истакао, очекује да се у наредној години још побољша ситуација.

Вучевић је истакао да је неспорно да су градска администрација и запослени у ЈКП "Пут" партнери једног социјално-економског дијалога и да он разуме највећи број захтева и оправдане захтеве запослених.

"Људи живе од плате и очекују да нормално функционишу", рекао је Вучевић и додао да радници уважавају напоре које Град чини да помогне у решавању тог проблема.

Подсетио је да је Град само у два последња ребаланса издвојио више од три милиона евра за помоћ том предузећу.

Председник синдиката "Независност" у ЈКП "Пут" Гојко Етински потврдио је новинарима да је договорен прекид штрајка.

Захвалио се актуелној градској власти која, како је рекао, "две-три године помаже ЈКП 'Пут' и која је новим ребалансом донетим у петак определила нова средства за помоћ том предузећу".

"Биће испоштовано и исплаћено до Нове године све што смо тражули и захваљујем се на прилици да директно разговарамо са градоначелником, као и на врло квалитетном разговору и договору", рекао је Етински.

Радници предузећа "Пут" започели су штрајк због кашњења у исплати зарада и "тешког стања у којем се предузеће налази". 

Председник синдиката предузећа "Пут" Горан Милић рекао је данас испред Градске куће у Новом Саду да су сви радници у штрајку и да једино дежура Зимска служба.

"Наш минимални захтев је исплата другог дела зараде за август, затим зарада за септембар и два путна трошка, што је био и ранији споразум са руководством. Нико није изашао на терен, једино дежура Зимска служба и у случају снега грађани неће осетити последице штрајка", рекао је Милић.

Рачун предузећа "Пут" добављачи су блокирали пре више од месец дана, а радници су поручили да предузеће више није у стању да извршава задатке, као и да су радови често у застоју због недостатка енергената.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије