Читај ми!

Кроз Србију дневно прође дрога од милион евра

Велике количине дроге прођу кроз Србију, али се она овде и задржава, каже државни секретар МУП-а Милисав Миличковић. Незваничне процене су да дневно дрога у вредности од милион евра уђе у Србију. Отворена Лабораторија за откривање дроге.

Државни секретар МУП-а Србије Милисав Миличковић каже да, према незваничним проценама, због географског положаја кроз Србију дневно пролази дроге у вредности од милион евра, преноси Бета.

"Због географског положаја Србије, велике количине дроге прођу кроз нашу земљу свакодневно али се дрога у нашој земљи и задржава", рекао је Миличковић у полицијском наставном центру у Митровом Пољу, где је отворена Лабораторија за откривање дроге и деактивирање илегалних лабораторија за производњу дроге.

Центар је отворила амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро, која је изјавила да је тај центар јединствен у Европи по садржају и функционалности.

Вредност пројекта изградње центра је 60.000 евра а новац је обезбеђен француском донацијом међуминистарске мисије за борбу против наркоманије.

"Дрога је пошаст која се шири читавим светом и овај центар је добио пуно значење у оквиру Националног плана из 2010. године који је Србија започела због постојања илегалних лабораторија за производњу дроге", рекла је Моро новинарима.

Навела је да ће тај центар омогућити полицији да располаже истим оружјем као и људи који се баве производњом наркотика.

"Овај пројекат ће подстаћи и упознавање полицајаца из региона јер је у питању транснационална корист у међународној правној сарадњи, која је неопходно оружје за борбу против дроге", рекла је Моро.

Миличковић је захвалио амбасадорки на помоћи Француске за изградњу центра и подсетио да је едукација српске полиције уз помоћ те земље и француских експерата почела још прошле године.

"Србија је овај центар формирала у склопу поглавља 24 за придруживање ЕУ и такав центар за откривање и деактивирање илегалних лабораторија за производњу дроге постоји још у само четири земље на свету, због чега верујемо да ће наш центар ускоро достићи међународни углед", рекао је Миличковић.

Новинарима је представљена и показна вежба рада новоотворене лабораторије у Митровом Пољу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи