Читај ми!

Влада ове седмице о фонду за лечење деце

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да очекује да Влада ове седмице доносе одлуку о уплати средстава из буџета за рад Фонда за лечење деце у иностранству.

Лончар је рекао да ће влада донети одлуку о висини средстава која ће из буџета бити уплаћена фонду као почетни капитал, не прецизирајући износ, преноси Танјуг.

Одмах по доношењу одлуке Владе Србије, како каже, Фонд ће почети са радом јер су већ основани сви органи.

Министар је рекао да ће одлуку о лечењу деце у иностранству доносити стручна комисија, односно наши стручњаци у консултацији са страним стручњацима. Он је додао да ће сви грађани и правна лица моћи да донирају стредства за рад тог фонда.

Говорећи о дугим процедурама набавке медицинске опреме и материјала на тендерима Лончар је рекао да су они препознали тај проблем и да ће тражити измену регулативе.

"Тражићемо да за набавку медицинске опреме и за оно што је потребно пацијенти не важе иста правила као за набавку саксија", рекао је Лончар.

Због могућности жалбе и оних који се не баве оним што је предмет јавне набавке, жалбена процедура је дуга, нагласио је Лончар, и додао да има тендера из априла ове године који нису окончани.

Упитан за пријем нових лекара и медицинских сестара Лончар је рекао да је све одобрено и да иде на конкурс.

Говорећи о листама чекања он је рекао да је у нишком Клиничком центру листа чекања на зрачну терапију само бољом организацијом смањена и да очекује да до краја године ње не буде више.

Рекао је да је опрема за зрачну терапију у Нишу лоша, да је у току процедура за набавку пет акцелератора, да ће се ући у процедуру за набавку још пет и да ће део те набавке бити усмерен према Нишу.

Говорећи о платним разредима, министар здравља је рекао да су они договорени са синдикатима и најавио наставак рада на томе. Лончар је данас у Нишу присуствовао отварању Клинике за кардиохирургију у КЦ Ниш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару