Читај ми!

Помоћ Румуније поплављеним подручјима

У општинама Кладово, Мајданпек и Неготин наредних пет месеци трајаће санирање канализационих система, система водоснабдевања и индивидуалних бунара у оквиру пројекта помоћи Румуније општинама угроженим у септембарским поплавама на истоку Србије.

Пројекат, чија вредност износи 60.000 долара, у Београду су потписали амбасадор те земље у Србији Даниел Бану и стална представница УНДП-а у Србији Ирена Војачкова Солорано у присуству директора Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Марка Благојевића, преноси Танјуг.

Амбасадор Румуније истакао је да је потписивање пројекта помоћи поплавама угроженом становништву веома важан моменат и део свеукупних напора међународне заједнице, али и сарадње румунских и српских власти да се санира штета настала у мајским и септембарским поплавама.

"Румунија веома добро разуме у каквој ситуацији се налази Србија јер је прошле и ове године такође била погођена поплавама", рекао је Бану и додао да ће пројекат санације канализационих система и система водоснабдевања омогућити боље услове за живот за 80.000 становника три општине.

Војачкова Солорано је додала да УНДП спроводи много активности у Србији како би се санирале штете у поплавама, али и да у сарадњи са Владом Србије и Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја настоји да се Србија боље припреми за евентуалне непогоде које би поново могле да погоде нашу земљу.

Захваливши народу Румуније за помоћ коју је та земља до сада пружила Србији и УНДП-у Благојевић је истакао да ће данашњим потписивањем бити остварен један изузетно важан пројекат санације канализационе мреже и бунара што ће допринети нормализацији живота грађана на истоку земље чија су домаћинства угрожена у поплавама.

"Један пројекат сличан овом је у сарадњи са УНДП реализован у Смедеревској Паланци и зато имамо искуства у спровођењу оваквих послова. Ово је само део општих напора да се у овом делу земље помогне после поплава", рекао је Благојевић.

Додао је да, према садашњим проценама, има око 300 породица којима ће бити потребно пружити помоћ у обнови крова над главом.

"Надам се да ћемо тај процес пружања помоћи завршити до краја године", рекао је Благојевић додавши да, иако помоћи има мање него после мајских поплава, она и даље пристиже и да ће држава помоћи свима у санацији оштећених и срушених објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару