Куршумлија, један санитет за 92 села

После незгоде теренског возила Хитне помоћи у Куршумлији житељи болесницу превезли трактором. Имамо 92 села, а само једно санитетско теренско возило, каже Уранија Петровић, директорка Дома здравља у Куршумлији.

Теренско санитетско возило Хитне службе из Куршумлије, упало је ноћас у јаругу испуњену водом на обронцима Радан планине код Куршумлије, на путу до тешко оболеле пацијенткиње, изјавила је начелница Хитне службе Невена Вучковић.

Троје здравствених радника успело је да изађе из возила, а пацијенткиња је на тракторској приколици транспортована једним делом пута, а затим је збринута у куршумлијској болници, рекла је агенцији Бета Вучковићева.

Санитетско возило упутило се у планинско село Љуша, одакле је пацијенткиња затражила хитну лекарску помоћ.

Село је удаљено од града 20 километра, а пут је оштећен због обилних киша.

"Неколико сати смо стајали и чекали помоћ усред шуме, на планини. Неизвесност је била дуга, ми смо чекали помоћ а тешко оболела пацијенткиња нас", рекла је Невена Вучковић, која је била у екипи која се запутила у село.

Пошто у близини нико не живи, у помоћ су притекли грађани Куршумлије и трактором извукли возило Хитне помоћи.

Лекари су пацијенткињи указали помоћ на лицу места, а затим је пребачена у куршумлијску болницу.

Директорка Дома здравља у Куршумлији Уранија Петровић рекла је да то није први пут да се здравствени радници нађу у таквој ситуацији, јер Дом здравља нема довољан број санитетских возила нити довољно запослених у Хитној служби.

"Пошто имамо 92 села на територији општине Куршумлија, од којих је већина на планинским подручјима и веома удаљена, а само једно санитетско теренско возило, није ни чудо да се здравствени радници често нађу у оваквој ситуацији", рекла је Уранија Петровић.

Здравствено стање пацијенткиње, осигуранице београдског завода, стабилно је и она се опоравља у куршумлијској болници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи