Вучевић: Србија јача од сваког хулигана

Састанак представника градске власти и полиције са власницима објеката који су каменовани протеклих дана показује заједништво и шаље поруку да је Србија јача од сваког хулигана и да ће сви они који су бацили љагу на државу бити процесуирани, поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је заједно са начелником Полицијске управе Нови Сад Синишом Радаковићем разговарао са власницима пекара и посластичарница "Европа", "Војвођанка", "Телеп" и ћевабџинице "Баш ћевап", преноси Танјуг.

Вучевић је након састанка рекао новинарима да је према информацијама којима располаже, полиција у Новом Саду привела већи број лица и да интензивно ради на проналажењу починилаца.

"Убеђен сам да ће починиоци бити изведени пред лице правде и да ни држава, ни град неће дозволити да неодговорне особе и криминалци нарушавају међуљудске односе у Новом Саду", рекао је он.

Градоначелник Новог Сада је казао да је убеђен и да власници каменованих пекара и посластичарница верују у државу Србију.

"Желим да се јавно захвалим власницима тих објеката на стрпљењу и храбром држању у овим тренуцима", рекао је он, додајући да слика у којој полицајци стоје испред пекара није лепа и да верује да то није дугорочно решење.

Према његовим речима, два, три или десет хулигана не могу и неће Нови Сад учинити небезбедним градом. "То што су под маскама довољно говори о њиховој храбрости. Они вероватно мисле да тиме чине добро Србији, а не знају да јој наносе огромну штету", нагласио је он.

Власник пекаре "Европа" која је каменована у ноћи између четвртка и петка Бајрам Темај рекао је да му се чини да ствари иду на боље и да након инцидента те ноћи није имао више проблема. "Испред локала стоји полиција и то за мене као власника није лепа слика, али верујем да ће се све брзо смирити", казао је Темај.

Он је истакао да се не осећа угроженим у Ноовм Саду и нагласио да се посебно захваљује грађанима на пруженој подршци.

Власник ћевабџинице "Баш ћевап" Ерсин Ефемовић из Новог Пазара на питање да прокоментарише најновији напад на пекару у Новом Саду који се догодио јутрос, а власник пекаре је Србин, рекао је да то само показује да хулигани не знају ни кога нити зашто нападају.

Јутрос је поломљено стакло на излогу пекаре "Грозд" у Пушкиновој улици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару