Руски и српски пилоти у Крушевцу

Пилоти руске авио-групе "Стрижи" и војног ваздухопловства Србије данас су, на позив министра одбране Братислава Гашића, посетили Крушевац.

После обиласка центра града и разговора са грађанима, Братислав Гашић је рекао новинарима да је пилоте позвао у свој родни град у знак захвалности за све што су приказали на војној паради одржаној јуче у Београду, преноси Танјуг.

Показали сте зашто се Србија осећа поносном, рекао је Гашић, захваливши руским пилотима на томе што су учествовали на војној паради поводом 70 година од ослобођења Београда, као и представницима српског војног ваздухопловства који, како је истакао, "по умећу не заостају за колегама".

Гашић је подсетио да је током недавне посете премијера Александра Вучића Москви и састанка са председником Русије Владимиром Путином договорено да акро-група "Стрижи" буде гост Војске Србије на, за нас, значајном јубилеју - 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Навео је да је "и више од 100.000 грађана који су јуче били на Ушћу могло да се увери у способности пилота Војске Србије и гостију из групе 'Стрижи' који су демонстрирали врхунско умеће".

Пилот те руске светски познате летачке групе Сергеј Оријаганов је истакао да је за њега и његове колеге била велика част што су наступали на војној паради. Захвалио је на позиву да наступају на великом догађају попут обележавања 70 година од ослобођења Београда од фашизма, као и грађанима Крушевца на дочеку који су им приредили.

Према његовим речима, пилоти те авио-групе су спремни да поново дођу и наступају у Србији, када буду добили позив.

Пилот Војске Србије Предраг Бандић је, такође, захвалио грађанима Крушевца на дочеку који су приредили испред Споменика косовским јунацима.

"Летели смо крило уз крило, заједно с колегама из Руске Федерације и то је симболика која показује 70 година дугу спремност две армије да се заједно боримо против фашизма", рекао је Бандић.

Руски и српски пилоти, као и Гашић, разговарали су са грађанима испред Споменика косовским јунацима а многи од присутних грађана су желели и да се сликају.

Међу српским пилотима који су боравили у Крушевцу били су и они који су помагали нашим грађанима током мајских поплава, што су спремни да ураде, према Бандићевим речима, кад год буде потребно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару