Читај ми!

Филолошки факултет место очувања културе

Филологију студира више од десет хиљада академаца. Већина њих је изузетно активна у раду факултета. Поред тога што чине све како би Филолошки факултет постао још боље место за студирање, многи од њих су укључени у хуманитарне активности.

Студенти Филолошког факултета хуманост су показали на делу. Помогли су одржавању Сајмова образовања и књига, прикупљању књига за библиотеке. Али, пре свега, учествовали су у прикупљању хуманитарне помоћи за становништво пострадало у поплавама.

"Довољно је било само позвати и сви су се ту одмах нашли како би помогли својим суграђанима", каже Стефан Мутић, студент продекан Филолошког факултета Универзитета у Београду.

Проширена је и мрежа основних и средњих школа у којима студенти филологије обављају праксу. А Факултет је добио и нову акредитацију.

"Сматрамо да је наш приоритет да негујемо образовање и научну делатност и да се високо позиционирамо на цитатним листама у свету", подсећа декан Филолошког факултета професорка Александра Вранеш.

И студенти чине све како би Филолошки факултет постао још боље место за студирање.

"Студентски парламент ће се потрудити да у наредном периоду нађе решење за све текуће студентске проблеме", истиче Милица Мојсиловић, председник Студентског парламента Филолошког факултета.

Прошле године Филолошки факултет је потписао и више од 40 уговора са иституцијама културе и обаразовања у земљи и иностранству.

"Постоји много професора који су стално присутни на нашем универзитету, и наших професора који су овде присутни и постоји одлична сарадња студената", каже Срећко Милачић, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

И у домаћој академској заједници овај Факултет заузима посебно место.

"За Министратсво просвете Филолошки факултет је изузетно важан партнер како због очувања језика и културе тако и због образовања наставног кадра", напомиње Снежана Марковић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Ове године Филолошки факултет ће се самостално представити на Међународном сајму књига у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару