Читај ми!

Уницеф помаже деци из поплављених подручја

Представници Уницефа уручили су у Основној школи "Јефимија" у Обреновцу ранчеве за ученике из девет основних школа у Обреновцу и за ученике из две основне школе у Крупњу.

Партнери и донатори Уницефа, омогућили су из сопствених ресурса да се на прави начин одговори на ванредну ситуацију и опоравак после поплава. У најави су нове акције, јавља Танјуг.

Уницеф је по избијању поплаве одмах реаговао и уз помоћ Црвеног крста Србије доставио је хигијенске пакете и ћебад за 9.250 угрожених породица, укључујући и оне које су биле смештене у привремене прихватне центре.

У прихватним центрима Уницеф је успоставио и 17 дечијих кутака у којима је 170 волонтера свакодневно пружало психосоцијалну подршку деци и њиховим породицама, а више од 700 деце је од 19. маја до 30. септембра проводило време са вршњацима у организованим рекреативним активностима.

Такође, ова организација је утицала и на подизање свести о заштити здравља, хигијени и исхрани међу 120.000 родитеља и деце из поплављених подручја, као и онима који су боравили у прихватним центрима.

Уницеф је, заједно са представницима Владе Србије, предводио тим из сектора образовања који је процењивао штету у школама и предшколским установама у поплављеним подручјима, а такође је координисао рад екипе за процену штете у области воде и санитације.

Ова организација најављује и нове акције.

Тако ће у наредном периоду ће бити обезбеђена помоћ и за предшколце из Обреновца, Уба и Крупња кроз набавку школских торби и радних свезака. А школски намештај ће добити и ђаци из основне школе "Прва обреновачка" и деца из вртића "Уб".

Иначе, током 2013. године УНИЦЕФ се, са својим партнерима, одазвао на 289 хуманитарних ситуација различитог обима у 83 земаље широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару