Читај ми!

Додељене награде Интерфер 2014.

Награде фестивала репортаже и медија Интерфер 2014 уручене су данас, а међу награђенима су и новинари РТС-а Јован Мемедовић, Јелена Божовић и Гордана Нешовић.

Танјугов фоторепортер Срђан Илић освојио је прво место и добио статуу "Златна Ника" за фото-репортажу "Поплаве", друго место и плакета "Златна Ника" за фото-репортажу "Спас из мећаве" припала је Горану Станковићу из Медија центра Одбрана, док је треће место и плакету "Златна Ника" добио Бојан Петровић за рад "Поплаве у Параћину".

Према одлуци жирија Гранд при Интерфера 2014. и статуа "Богиња Ника" додељена је Зорану Шапоњићу из дневног листа Курир за репортажу "Сузе старог бабе" и серију фотографија из Крупња, погођеног недавним полавама.

Годишња награда и статуа "Богиња Ника" за репортерски рад припала је Јовану Мемедовићу, новинару РТС-а, за репортерски рад у емисији Сасвим природно.

Годишња награда за истраживачко новинарство "Славен Крањц" припала је Емисији Инсајдер ТВ Б92, док је годишња награда за допринос жанру путописне репортаже додељена Слободану Мићићу, за серијал путописних репортажа Свет на длану.

Ове године је на фестивалу пријављено око 180 радова из Србије и из иностранства, који су се такмичили у пет категорија: ТВ, радио, новинска, фото и друштвено-одговорна репортажа, изјавила је директор тог фестивала Тамара Попов.

Прво место и статуу "Златна Ника" добио је Дејан Јеловац, са Прва ТВ, за репортажу "Тијана Јурић", друго место и плакету "Златна Ника" поделили су Јелена Божовић, из РТС-овог дописиништва у Ужицу за рад "Кад Заим и Маринко раде заједно" и Будимир Ничић, новинар Гласа Америке за репортажу "Кад извод постане екстракт", док је треће место и плакету "Златна Ника" освојила Мирјана Чворић, са ТВ Б92, за репортажу "Река која гута".

Прво место и статуу "Златна Ника" за радио репортажу добила је Александра Бабић, са Радио Крушевца, за рад "На раскршћу", друго место и плакета "Златна Ника" отишла је у руке Бранислава Угринова, са Радио Кикинде, за репортажу "Девет грла", а треће место и плакета "Златна Ника" припала је Дамиру Гођевцу и Гордани Нешовић, са Радио Београда, за репортажу "Заборављени Холокауст".

У категорији новинска репортажа прво место и статуа "Златна Ника" припала је Милени Марковић, из Вечерњих новости, за репотражу "Плачем, кад ме нико не види", друго место и плакету "Златна Ника" освојили су Михаило Меденица, из Недељника, за рад "Лапот - удри сине, питаће мајка где си досад" и Владимир Лојаница, из Блица, за репотражу "Сарино срце је пукло од туге", док је треће место и плакета "Златна Ника" отишло у руке Ранка Пивљанина из Блица, за репотражу "Било једном у Шумадији".

За друштвено одговорну репотражу прва награда и статуа "Златна Ника" припала је Младену Мијатовићу, са РТВ Пинк за рад "Поплаве у Обреновцу", друго место и плакета "Златна Ника" Милеви Малешич, са ТВ Форума из Пријепоља, за репотражу "Косачка моба" , а треће место и плакета "Златна Ника" Александру Савићу, са Академије уметности, за репортажу "Хватач Сунца".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару