Читај ми!

Почиње изградња кућа у Крупњу и Обреновцу

Председник општине Крупањ Раде Грујић најавио је да би идуће недеље требало да почне изградња 28 кућа. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће током наредне недеље бити усељено 10 кућа које су изграђене из "Блиц фондације".

Раде Грујић је рекао да у понедељак почиње градња 18 кућа у центру на 18 плацева која је општина дала својим суграђанима, преноси Танјуг.

Након потписивања уговора о данацији јапанске владе Геронтолошком центру у Обреновцу и Домском одељењу за старе и пензионере Крупањ, Грујић је навео да ће већ у току недеље треба да почне изградња и 10 кућа у месним заједницама.

"То значи гради се укупно 28 кућа у Крупњу", рекао је Грујић.

Председник општине Крупан је навео да не сумња да ће куће бити изграђене у року од два месеца, указујући да су јуче били представници УН и извођача радова који је добио на тендеру.

Када је у питању путна инфраструктура, Грујић је навео да је она практично обновљена, али да има још нешто локалних путева.

Према речима Чучковића, у општини Обреновац 59 породица добило је решења и биће им изграђене куће.

"Четири породице ће добити директно финансијска средства, с обзиром да њихови објекти не могу да се направе на њиховом плацу, а 14 породица је добило решење и могућност да добију кућу на јавној површини и за те породице је 'Блиц фондација' изградила већ 10 кућа које ће бити усељене током наредне недеље'', рекао је Чучковић.

Додао је да су то била највећа кризна жаришта када су у питању људи који нису могли да добију куће у свом дворишту.

Када су у питању грађани који су добили могућност да им се кућа изгради у њиховом дворишту, он је навео да 22 домаћинства зида Кувајт својом донацијом, а да се остала граде средствима Европске уније.

"За осам кућа које се граде средствима Европске уније темељи су завршени", рекао је Чучковић.

Председник општине Обреновац је објаснио да се за те куће појединачно ради тендер за изградњу темеља, што је већ урадила параћинска компанија, а сада је у току тендер за изградњу зиданих кућа.

Према њиховим речима, рок за њихову изградњу је 60 дана, а рок за изградњу монтажних кућа кувајтске владе је 28 дана.

"Ако рачунамо зиму по календарском датуму, то је ће бити урађено до 22. децембра. Имаћемо и мало среће у несрећи, јер је најављено мало топлије време у јесењем периоду. Надам се да неће бити кише које ће реално онемогућавати брзину радова у жељеном току и динамици", рекао је Чучковић.

Чучковић је истакао да ниједна породица неће остати без бриге па макар то био и смештај о трошку општине у приватном стану који има грејање у уз смештај у хотелу Обреновац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару