Читај ми!

Министарство: Појачати рад грађевинских инспекција

Како би се ефикасније применио закон и појачао инспекцијски надзор на читавој територији Србије, министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре интензивираће сарадњу са локалним инспекцијским службама.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић упутила је писмо свим локалним самоуправама у којем је затражила да укажу на постојеће и потенцијалне проблеме у њиховом раду, како би Министарство могло да им пружи стручну и сваку другу помоћ, која ће њихов рад учинити квалитетнијим и ефикаснијим.

"Да бисмо могли да говоримо о спровођењу закона у било ком ресору, неопходан је стручан и ефикасан рад инспекцијских служби. Ово Министарство ће у будућности инсистирати на одговорности и вредновати рад инспекцијских служби. Стога вас подсећамо да поред права која инспекцијске службе имају, још важнија њихова одговорност", наведено је у писму Зоране Михајловић, потпредседника Владе.

Од локалних самоуправама у писму је затражено и да доставе преглед инспекцијских активности у 2013. и 2014. години, који обухвата број извршених редовних и ванредних инспекцијских надзора, број издатих решења, као и број инспектора.

На основу прикупљених података, републичке инспекције у надлежности Министарства интензивираће теренске контроле и у том послу тесно ће сарађивати са локалним инспекцијским службама, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи