Штрајк глађу три радника АМСС?

Три радника Ауто-мото савеза Србије отпочела су штрајк глађу и неће га прекидати све док Влада Србије, на основу поднетих кривичних пријава и започетих судских поступака, не приведе правди Александра Никачевића, саопштили су радници АМСС. Нема никаквог штрајка глађу, саопштава Ауто-мото савез Србије.

Хапшење Никачевића омогућиће да се радници целог АМСС система врате на своја радна места после скоро три месеца протеста, који су започети 16. априла 2014. због "вишегодишњих малверзација и недомаћинског пословања бившег генералног секретара Александра Никачевића", како се наводи у саопштењу, које преноси Танјуг.

Штрајкачи подсећају да је против Никачевића, његових сарадника и пословних партнера поднета кривична пријава пред Специјалним тужилаштвом за организовани криминал, да су покренути поступци пред надлежним судовима ради поништаја нелегалних одлука и учињених кривичних дела, а поднета је и пријава буџетској инспекцији због штете нанете Буџету Републике Србије од око 200 милиона динара.

Даље се додаје да је Никачевић "смењен одлуком легалних делегата на ванредној седници Скупштине АМСС одржаној 9. априла 2014. године у Крушевцу, након откривања извештаја званичне ревизорске куће у којем стоји да је АМСС у зони банкрота, а све у складу са важећим актима нашег удружења".

"Међутим, Никачевић негира све одлуке легалних органа АМСС, не признаје смену и одбија да напусти функцију и зграду дирекције АМСС, неовлашћено дели отказе и суспензије свима који су указивали на криминал, а све под заштитом ангажованог приватног обезбеђења".

Након вишенедељних протеста, премијер Србије Александар Вучић је 28. маја примио петочлану делегацију радника АМСС и уверио их да ће држава решити све проблеме нашег националног аутомобилског клуба, након чега је протест прекинут, наведено је у саопштењу радника АМСС система.

Први општински суд је Александру Никачевићу у јуну изрекао привремену меру забране заступања и представљања АМСС.

Ауто-мото савез Србије саопштио је вечерас да нема никаквог штрајка глађу, како тврди, наводних радника АМСС и да је данас испред зграде Владе Србије било окупљено тридесетак смењених, нижих шефова из система АМСС, преноси Танјуг.

Поводом, како се наводи, још једног лажног саопштења потписаног са 'Радници АМСС', АМС Србије тврди да три особе "које су се данас лажно представљале као штрајкачи глађу", нису запослени у АМСС.

У саопштењу се каже да је очигледна намера те, како сматра, "криминалне групе" да протестима испред зграде Владе и наручивањем хапшења легалног руководства АМСС, себе спасе од кривичне одговорности.

АМСС подсећа да је наведена група организовала две нелегалне Скупштине на којима је покушала да смени легално руководство на челу са генералним секретаром Александром Никачевићем и да су одлуке тих скупова поништене правоснажним судским пресудама, о чему постоји званична забележба и на сајту Агенције за привредене регистре- АПР.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи