Читај ми!

Милојевић из медија сазнао за пријаву против Вучинића

Председник Високог савета судства Драгомир Милојевић изјавио је да не зна да ли је покренут дисциплински поступак против судије Специјалног суда Владимира Вучинића, против кога је крајем маја председник Вишег суда у Београду Александар Степановић поднео дисциплинску пријаву.

Истакавши да се не меша у рад дисциплинског тужиоца, Милојевић је рекао да је за ту пријаву сазнао из медија.

"Из медија сам сазнао да је поднета дисциплинска пријава. Изненадио сам се када сам чуо да постоји дисциплинска пријава, а после сам видео нека објашењнејња да је то тајна. Мој став је да тајне нема и да све треба да буде јавно. Рад ВСС мора бити јаван и транспрарентан", рекао је Милојевић новинарима у паузи скупа о независности правосуђа.

Према његовим речима, о тој пријави, односно да ли ће покренути поступак, одлучиће дисциплински тужилац.

"Ако покрене, о њој одлучује дисциплинска комисија. Тек ако на одлуку дисциплинске комисије буде уложена жалба онда ће одлучити ВСС", рекао је Милојевић и поручио да ће се трудити да се што мање меша у тај поступак.

Према његовим речима, за посао дисциплинског тужиоца постоји законска процедура, док он као председник ВСС само тражи податке колико је поднето дисциплинских пријава.

Према Правилнику, информације из поступка могу се објавити јавно тек пошто се судија против кога је поднета пријава са тим сложи.

Степановић је поднео дисциплинску пријаву против Вучинића због коментара које је у јавности изнео о судењу власнику "Делте" Мирославу Мишковицу и да је на тај начин починио тежак дисциплински прекршај прописан Законом о судијама.

Вучинић је зимус поднео притужбу Високом савету судства због "притисака Степановића", као и јер је смењен са дужности председника Посебног одељења Вишег суда, али је притужбу тај највиши судски орган одбио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару