Запослени на ТВ "Нова" добили отказ

Директор ТВ "Нова" Дејан Јоцић замолио је око 200 запослених и хонорараца да више не долазе на посао, преноси портал "Мондо". ТВ "Нова" не престаје са радом, већ смо приморани да се прилагодимо условима на тржишту, објашњава Јоцић.

Јоцић је сазвао састанак и обавестио запослене да више нема потребе да долазе на посао, преноси Мondo.rs. Стално запосленима су исплаћене плате, док је хонорарцима остало да се исплати новац за мај.

Јоцић је запослене обавестио да се главни финансијер повукао из пројекта, а да му држава још није исплатила повраћај ПДВ-а, а на који је рачунао како би финансирао емитовање програма до септембра.

"Није тачно да ТВ Нова престаје са радом, већ смо приморани да се прилагодимо условима на тржишту након недобијања фреквенције и да се спремимо за нову програмску шему која ће почети са емитовањем у септембру", објаснио је Јоцић у изјави за Telegraf.rs, коментаришући писања појединих медија да се телевизија гаси.

Јоцић је прецизирао и да је отказ добило 35, а не 200 људи.

"Надали смо се да ћемо добити националну фреквенцију, али сада, са концептом кабловске телевизије, немамо финансијских могућности за толики број запослених. Морали смо да отпустимо њих 35. РРА нам неће доделити националну фреквенцију и то је наша реалност", рекао је Јоцић за Блиц.

ТВ Нова из више покушаја није успела да добије националну фреквенцију, али је и поред тога најављивала атрактиван ТВ програм, запошљавала раднике и приредила свечано отварање телевизије, којем је присуствовао и тадашњи премијер Ивица Дачић, наводи Мондо.

Удружење новинара Србије саопштило је да жали због отказа запосленима и хонорарцима на Новој.

"УНС очекује да послодавац измири све обавезе према хонорарцима и запосленима, а од државе да благовремено измири све обавезе према ТВ Нова кроз повраћај ПДВ-а како би ова медијска кућа могла да настави са радом, макар и са мањим бројем запослених", наведено је у саопштењу на сајту УНС-а.

Према информацијама које су објављивали медији у Београду Немци су уложили шест милиона евра у овај пројекат, а планиране су инвестиције од 18 милиона евра. Бизнис план је предвиђао 450 радних места.

ТВ Нова почела је емитовање програма 17. децембра прошле године, а последњи покушај да добије националну фреквенцију од РРА пропао је 23. априла.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару