Читај ми!

Николић уручио помоћ селу Обреж

Штета од мајских поплава у варваринској општини процењена је на 248 милиона динара. Најугроженије је село Обреж које је обишао председник Србије Томислав Николић и уручио помоћ.

Председник Србије Томислав Николић уручио је хуманитарну помоћ угроженима од поплава у месту Обреж код Варварина, истакавши да пажњу сада треба усмерити на поправку кућа и да у том смислу очекује много од регионалне донаторске конференције коју ће организовати Француска.

Председник Николић је уручио шест тона гардеробе, осам тона средстава за хигијену, десет тона хране и слаткиша и пет тона душека, јастука, ћебади и постељине и истакао да ће се средствима из Фонда Драгица Николић изградити 15 до 20 кућа.

Како је навео, у сарадњи са Уједињеним Арапским Емиратима, у акцији која се води са Владом, биће изграђено сигурно око 100 кућа.

Обилазећи три породице у Обрежу, чије су куће настрадале у поплавама, Николић је позвао све људе који имају мало више да се укључе у нову акцију спасавања, јер како је рекао, децу чије су породице остале без кућа треба спасити јер заслужују да живе потпуно другачије.

У домаћинству Дејана Ђорђевића поплава је уништила све, и окућницу и кућу, у коју су се недавно уселили, а још увек нису отплатили.

"Може да се санира, само да се још мало осуше зидови и може да се среди врло брзо, али треба финансија. Зато молимо људе добре воље, ако могу, да нам помогну", каже Дејан Ђорђевић.

Породици Слободана Живковића председник Николић je обећао изградњу нове куће за месец дана и додао да ће друге две куће бити обновљене.

"У Обрежу ћемо успети за месец дана да направимо једну нову кућу, а да две поправимо до мере да у њима може да се спава и да не би деца спавала у шатору", рекао је Николић.

Он је напоменуо да је са општином договорено да се кућа која је поптуно уништена уклони са плаца и већ идуће недеље преко фондације Драгица Николић започне изградња нове.

Договорено је и да општина Варварин обезбеди привремени смештај за све три породице.

Николић је рекао и да ће се наредном периоду прикупљати помоћ искључиво у грађевинском материјалу и прецизирао да је у том смислу све потребно, цемент, шљунак, блокови, цигле, цреп, столарија...

"Много тога је потребно, знам да сви траже, али битно је да када вам неко нешто да, да му пружите доказ да је отишло на право место", рекао је Николић.

Председник општине Варварин Зоран Миленковић рекао је новинарима да је укупно процењена тамошња штета од поплава 248 милиона динара, од тога 195 милиона у пољопривреди, 25 на објектима и 20 милиона на привредним субјектима.

У поплавама је у варваринској општини било угрожено више до 250 кућа, а највише у Обрежу, месту које је посетио председник.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи