Читај ми!

Вучић: Волео бих да видим доказе о докторату

Премијер Александар Вучић рекао је да би волео да види доказе да ректор Универзитета Мегатренд Мића Јовановић нема докторат из Лондона и да, ако се докаже да је то тачно, он не верује да је реално да Јовановић и даље остане на тој дужности.

Вучић је на конференцији за новинаре на питање да ли ће затражити оставку министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, који је докторирао на Мегатренду, рекао да не види разлога за то и потом је упитао новинара да ли је прочитао докторски рад Стефановића, преноси Фонет.

Вучић је истакао да ће Влада на сутрашњој седници усвојити одлуку о издвајању милијарду динара за помоћ подручјима настрадалим од поплава.

Премијер је навео да је питање доктората Миће Јовановића поставило Министарство просвете Владе Србије на чијем је он челу и упитао какве везе тај случај има са Небојшом Стефановићем.

"Какве то везе има са оним што је радио господин Стефановић, само ми пронађите везу", рекао је Вучић и упитао новинара да ли је његов предлог да се пониште све дипломе са Мегатренда.

На констатацију новинара да ли би требало преиспитати докторат Небојше Стефановића, Вучић је рекао да се то, колико он зна, већ ради.

Када му је новинар рекао да то ради комисија са Мегатренда који је сада споран, Вучић му је одговорио да ће њега лично предложити за члана комисије, али да га моли да претходно прочита докторски рад Небојше Стефановића.

"Немам ништа против да ви учествујете у тој комисији и прихватићу ваш суд само вас молим да прочитате рад", рекао је Вучић.

Упитан да ли је био изненађен чињеницом да Јовановић нема докторат у Лондону Вучић је рекао да није, али да не жели да тврди да је то тачно док не види доказе, као и да је "боље да на то одговара" Ивица Дачић него он.

Министар спољних послова Ивица Дачић је на питање да ли је изненађен наводима да Јовановић нема докторат из Лондона, рекао да се са Јовановићем није ни дружио због доктората и да ректор Мегатренда није функционер Социјалистичке партије Србије.

"Ја се никада нисам ни дружио са њим зато што је он доктор наука. Колико сам схватио он има један докторат. Нисам ја надлежан за то, што бих ја био изненађен тим поводом", рекао је Дачић упитан о спорном докторату ректора Мегатренда.

Дачић је, одговарајући новинарима, рекао да сви треба да имају једну чињеницу у виду, а то је да је многе од њих, као и многе политичке функционере виђао тамо и да су многи на Мегатренду завршили школе.

"Немојте да сада пљујете у ономе у чему смо сви заједно учествовали. Ја не", рекао је Дачић и додао да је он завршио студије у време када није било приватних факултета.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи