Читај ми!

Стручни тим решава проблем листе чекања

Министар здравља Златибор Лончар представио је чланове стручног тима који ће у оквиру тог министарства бити задужени за координацију рада у више области са циљем решавања проблема листа чекања за медицинске услуге.

Лончар је у Палати Србија рекао да су то најеминентнији стручњаци који ће пробати да у што краћем року реше проблеме које доноси листа чекања, преноси Бета.

Министар је оценио да чекање на медицинске услуге представља проблем и за пацијенте и лекаре, и да је један од преуслова за појаву корупције у медицинским установама.

"Ангажовали смо све ресурсе и капацитете како би проблем дугог чекања на листи решили на најбољи могући начин", рекао је Лончар.

Министар здравља је оценио да до проблема са листом чекања није дошло због једног узрока.

"Кренућемо од побољшања саме организације посла и повећања његовог обима где има опреме и лекара. У установима у којима недостаје опрема прво ћемо радити на њеној набавци, а тамо где фали стручни кадар прерасподелићемо лекаре", рекао је он.

Тако ће, према његовим речима, ортопеди са Института за ортопедско-хирушке болести "Бањица" обављати операције и у медицинским установама у унутрашњости.

Чланови стручног тима ће до краја године направити анализу потребне опреме и стручног кадра како би се што пре кренуло у решавање проблема.

За област офталмологије биће задужен Миленко Стојковић, интерну
медицину ће покривати Арсен Ристић, а област трансплантације срца
Миљко Ристић.

Координатор задужен за лекове и медицинска средства биће Дејан Костић, док ће област ортопедије покривати професори Марко Кадија и Зоран Башчаревић, Драган Машуловић је задужен за магнетну резонанцу и скенер.

Више од 73.000 људи у Србији се тренутно налази на листи чекања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи