Читај ми!

Пријем у част француског спасилачког тима

Амбасадор Француске Франсоа-Гзавије Денио је на пријему у част француског спасилачког тима ангажованог у Србији током и после поплава изјавио да је дирнут не само солидарношћу својих суграђана, већ и пријатељством које су према њима исказали грађани Србије.

Амбасадор Француске је истакао да је Француска послала 89 ватрогасаца специјализованих за реаговање у поплавама, што је најбројнији страни контингент који је дошао у помоћ угроженом становништву Србије, преноси Танјуг.

Денио је навео да су француски спасиоци три седмице учествовали у операцијама спасавања мештана поплављених подручја, испумпавања воде око Термоелектране "Костолац".

Подсетивши да су се председници Србије и Француске, Томислав Николић и Франсоа Оланд, састали у Паризу у исто време док су француски спасиоци били ангажовани у Србији, Денио је оценио да је то диван пример сарадње двеју земаља.

"Чланови француског спасилачког тима рекли су ми да су били импресионирани топлим и љубазним дочеком у свим градовима и селима Србије у којима су радили", нагласио је амбасадор Денио.

Вођа француског тима, потпуковник Жил Ланкри, изразио је захвалност националним и локалним властима, као и становницима области у којима су били ангажовани француски спасиоци.

"Увек и свуда смо били топло дочекани и сви су, упркос сопственим мукама, водили рачуна да нам ништа не недостаје", рекао је Ланкри.

Заменик начелника Сектора МУП-а за ванредне ситуације Ђорђе Бабић захвалио је француским спасиоцима на несебичном залагању и пожртвовању, пре свега у спасавању људских живота, али и објеката од виталног значаја за функционисање државе, као и у стварању услова за повратак становника.

Француска екипа располагала је значајним техничким средствима за испумпавање и пречишћавање воде, хеликоптером, двема баржама, моторним чамцима, пумпама великог капацитета и постројењем за сушење.

Спасиоци су били распоређени у подручју Шапца, Термоелектране Костолац, Пожаревца, Ћуприје, Свилајнца, дуж Мораве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи