Читај ми!

Обреновчани у обнови града

Одмах по повратку у Ројковац, насеље у Обреновцу, мештани су почели да обнављају своја домаћинства. Међутим, струје и воде за пиће и даље нема. Дневно се подели више од 5.000 пакета хуманитарне помоћи.

Повратак у Ројковац почео је пре званичног позива - чим се вода повукла. Одмах се почело радити на обнови и дезинфикацији кућа.

"Било је потребно да се развали и паркет, да се извуче сва техника, кревети да би се исушило све. Набавио сам неке таблетице од хлора и прскао сам да дезинфикујем", каже један мештанин.

Остали такође сами дезинфикују ствари и кућу. Како кажу, воду сада имају, али само техничку. За купање и за пиће се сналазе.

И редови испред Црвеног крста сведоче да стање још није редовно. У току дана подели се и више од 5.000 пакета, а и то није довољно.

"Помоћ се састоји од хране и пелена за бебе... Оно што тренутно добијемо то и делимо, нисмо у могућности да тај пакет буде истородан сваки пут него зависи од онога што добијемо и y Београду, и од нашег централног магацина", каже Живомир Томовић из Црвеног крста.

Техничке воде углавном има, али струју немају сви јер је 17 трафо-станица под водом.

"Испитивање иде од улице до улице, практично подземно испитивање каблова. На многим местима су ти каблови пресечени. Заиста троструке екипе су сада на терену и труде се да се, после Дома здравља, на струју пусте и други делови, пре свега центар града", каже председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Вода отиче брже него што се очекивало. До понедељка би требало да се повуче са свих места и тако се створе услови да мештани добију струју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи