Читај ми!

Шабић: Најтеже добити информације о јавним фирмама

Информације о раду јавних и државних предузећа је најтеже добити, изјавио је повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић и истакао да има озбиљан проблем у приступу таквим информацијама.

У прилог томе Шабић је на седници Скупштинског одбора за људска и мањинска права и равноправност полова рекао да је Скупштини достављен извештај у којем се анализира поштовање закона у тим предузећима, али да још увек о томе посланици нису разговарали, преноси Танјуг.

"Имамо проблем да добијемо информације тамо где је концентрација новца највећа", рекао је Шабић.

Говорећи о извештају за 2013. годину, повереник је истакао да садржај тог извештаја чине озбиљни проблеми евидентирани у спровођењу закона о приступу информацијама од јавног значаја у државним предузећима.

Говорећи о позитивним стварима, Шабић је навео да су се грађани чешће него раније обраћали овој институцији, да су се највише интересовали како се располаже буџетским новцем и да су коначно добили адекватан простор за рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи