Упис на факултете одложен за седам дана

Министарство просвете одлучило је да све активности везане за овогодишњи упис бруцоша на високошколске установе, попут пријављивања кандидата, полагања пријемних, помери за седам дана.

Одлука је донета због ванредне ситуације која је била проглашена у Републици Србији, па ће први конкурсни рок уместо од 25. јуна почети од од 2. јула и трајати до 24. јула.

Тако ће пријављивање кандидата за упис на високошколске установе бити од 2. до 4. јула, док је полагање пријемних одложено за термин од 7. до 10. јула.

Процедура уписа у првом конкурсном року завршава се најкасније 24. јула, а подаци о преосталим местима биће објављени 31. јула.

Други уписни рок одвијаће се од 1. до 20. септембра. Пријављивање кандидата биће 1. и 2. септембра, а полагање пријемних испита од 4. до 6. септембра.

Упис у другом конкурсном року завршава се најкасније 20. септембра, саопштило је Министарство просвете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи