Читај ми!

РХМЗ: Пораст Дунава, без упозоравајућих нивоа

На Дунаву, наредних дана прогнозирани су умерени и већи пораст водостаја без достизања упозоравајућих нивоа. Код Земуна, Панчева и Смедерева водостаји те реке су изнад границе редовне одбране од поплава, саопштио је Републички хидрометеорлошки завод.

На Млави, Пеку и Тимоку од данас до 2. јуна водостаји ће бити у порасту са могућноšшћу достизања упозоравајућих нивоа, а "на водотоцима бујичног карактера очекују се краткотрајни нагли порасти са изливањима".

На Нери и Брзави од данас до 2. јуна водостаји ће бити у краткотрајним мањим порастим, навео је РХМЗ на свом сајту.

На Сави код ŠШапца и Београда водостаји се налазе изнад граница редовне одбране од поплава са тенденцијом опадања.

На Колубари са притокама од недеље, 1. јуна до 3. јуна водостаји ће бити "у краткотрајном порасту са достизањем упозоравајућих нивоа, а на водотоцима бујичног карактера очекују се краткотрајни нагли порасти".

На Јадру од недеље, 1. јуна до 3. јуна водостаји ће бити "у краткотрајном порасту без достизања упозоравајућих нивоа, а на водотоцима бујичног карактера очекују се краткотрајни нагли порасти".

На Јасеници, Кубрушници, Лепеници и Ресави од недеље до 3. јуна водостаји ће бити у краткотрајном порасту са достизањем упозоравајућих нивоа, а "на водотоцима бујичног карактера очекују се краткотрајни нагли порасти са изливањем".

На Моравици, Бјелици, горњем току Западне Мораве, Ибру и на Јужžној Морави са притокама од данас до 2. јуна водостаји ће бити у мањем порасту са достизањем упозоравајућих нивоа, а "на водотоцима бујичног карактера очекују се краткотрајни нагли порасти са изливањем".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи